Baobab olie BIO + pomp (Adansonia digitata)

De olie is vrij van synthetische conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen.

16,90

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorieën: ,

Beschrijving

Plantaardige olie, die wordt verkregen door het indrukken van de zaden van de boom baobab. De olie wordt gebruikt in cosmetica, bevat tannine, catechine en hoge inhoud van flavonoïde. De bladeren worden gebruikt voor acne en ontsteking. Extracten van rode vezels gedroogde zaden zijn vol met antioxidanten. Het gehalte aan palmitinezuur is 23% hoger dan in de andere oliën, daarom heeft de olie een goede oxidatiestabiliteit. Bovendien is de baobab olie in evenwicht – palmitinezuur (ongeveer 34-38%) en linolzuur (ongeveer 29%). De olie zelf is zeer rijk aan vitamine C. Het is veelzijdig en is geschikt als een stabiliserende component voor de droge en beschadigde huid barrière, omdat het de huid hydrateert. Deze olie verhoogt ook de elasticiteit van de huid en werkt tegen rimpels, waardoor de huid weer straalt. Zeer snel verzacht de geïrriteerde huid. Baobab olie is uitstekend bij verzachting van eczeem en psoriasis symptomen.

Samenstelling: 100% koudgeperste olie.

Gemaakt in Duitsland.

Dosering: Alleen voor uitwendig gebruik – volgens behoefte tijdens de  massage.

Opslag: Op een donkere plaats bij kamertemperatuur tot 22°C. Na opening binnen 12 maanden gebruiken. Vermijd direct zonlicht.

 

Extra informatie

Inhoud

100ML