Chocolade taart met Chia zaad

Ingrediënten:

Voor taartbodem:

  • 30 gram noten (amandelenen walnoten)
  • 20 gram dadels
  • 15 gram kokos vet
  • vanille-extract
  • 0,5 eetlepel kokosmeel

Voor de vulling:

  • 20 gram cashewnoten
  • 20 gram chia zaden
  • 1/3 kleine banaan
  • 0,5 eetlepel kokosmeel
  • 1 dessertlepel honing
  • 10 gram rauwe cacaopoeder
  • 30 stevia druppeltjes of ander zoetmiddel naar smaak
  • vanille-extract

 

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de blender en maal er een mooie massa van. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel de massa hierover druk goed aan zodat het een mooie stevige bodem wordt. Laat het geheel stevig worden in de koelkast.

Voor de vulling:

Week de chia zaden voor gebruik in water met appelazijn en water. De chia zaden na het weken goed uit laten lekken en even afspoelen. Doe de noten, banaan en kokosmeel in de blender en maak fijn roer dit door de zaden heen. Doe nu de rest van de ingrediënten er bij en roer goed door. Strijk deze massa over de bodem die je in de koelkast hebt gezet.
Zet de taart weer terug in de koelkast en laat ongeveer 7 uur opstijven.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *